My Health Partner Logo
Ik beweeg

Oefeningen buiten het fitnesscentrum

Woman exercicing

Niet alle lichaamsbeweging moet in een fitnesscentrum plaatsvinden, en dat is maar goed ook! In plaats van een duur maandelijks abonnement te betalen en ver te rijden, kan je misschien meer voordeel halen uit lichaamsbeweging die je overal en op elk moment kan doen? Heb je je wel eens afgevraagd hoe je je bloeddruk kan verlagen? Overweeg dan een van de onderstaande mogelijkheden.

Wandelen

Wandelen is gemakkelijk en goedkoop en kan een fantastische activiteit voor het hart zijn. Regelmatig wandelen kan aanzienlijke voordelen voor het hart- en vaatstelsel hebben (hart, longen en bloedcirculatie) en kan je alleen doen of samen met vrienden. Het heeft als bijkomend voordeel dat het de uithouding in je heupen, benen en onderste rugspieren vergroot. Zelfs tien minuten wandelen per dag kan al een aanzienlijk verschil maken voor je gezondheid.

Zwemmen

Een andere fantastische oefening die je strakker en slanker maakt. Als je een hele sessie lang op hetzelfde constante tempo zwemt, kan je wel wat gewicht verliezen.

Dansen

Doe je de charleston? De macarena? Het is tijd om te beginnen met deze aerobe activiteit, want het zal je evenwicht en coördinatie verbeteren.

Joggen en hardlopen

Doe er een schepje bovenop met cardio-oefeningen die fysiek wat zwaarder zijn dan gewoon wandelen.
Ben je een beginner? Bouw geleidelijk je snelheid en tijd op.
Als je een hartaandoening hebt, praat dan eerst met je arts voordat je aan enige vorm van inspannende training begint.

 


 

Geniet van een lekkere maaltijd voor of na je training met GEZOND ETEN EN DRINKEN BIJ LICHAAMSBEWEGING