My Health Partner Logo
Ik beweeg

Hoe kan je oefeningen doen terwijl je tv kijkt?

Woman exercice in front of tv

Mensen zijn zich er niet van bewust dat tv kijken een ideaal moment is om oefeningen te doen, het hangt er gewoon van af wat je doet. Hier vind je 10 manieren om op een gezondere manier tv te kijken.

Zet je oefentoestellen voor de televisie! Als je een loopband hebt die ook als kleerkast dienst doet, is het nu tijd om de kleding weg te halen en de loopband voor de tv te zetten. Als je er niet naast kunt kijken, ben je verplicht hem te gebruiken. Zet hem gewoon niet opnieuw weg!
Maak een circuittrainingsroute voor je televisie. Als je leefruimte groot genoeg is, kan je ‘stations’ inrichten waar je je cardio-oefeningen kan doen tijdens je tv-programma’s. Je kan touwtje springen, ter plaatse wandelen of hulpmiddelen gebruiken zoals halters, gymballen of steps om je hartslag de hoogte in te jagen.

Gebruik de reclameblokken als tijdrit. Laat zien hoeveel push-ups je kan uitvoeren tijdens het reclameblok. Als je nog maar net begonnen bent, start dan met push-ups of sit-ups tijdens één reclamespot. Wordt dit gemakkelijker? Probeer dan door te gaan voor de duur van twee spots, drie spots enz. Na het reclameblok wachten de zetel en het televisieprogramma.
Doe lunges terwijl je tv kijkt. Je kan lunges ter plaatse doen of lunges terwijl je door de kamer wandelt. Nogmaals, het is een activiteit die je tijdens de reclame tussen de programma’s door kan doen.
Wandel ter plaatse terwijl je naar je favoriete programma kijkt. Ter plaatse wandelen vereist geen speciale hulpmiddelen en zal je lichaam niet belasten.

Kijk hoeveel squats je kan doen. Squats kan je ter plaatse doen of tegen een muur als je ondersteuning nodig hebt. Probeer zo lang mogelijk vol te houden zodra je benen gebogen zijn en je de zittende positie hebt bereikt.
Crunches zijn gemakkelijker dan echte sit-ups, maar ze versterken de buikspieren beter.

Kijk naar trainingsprogramma’s op tv. Deze programma’s zijn nu zo gewoon dat je geen dure trainings-dvd’s meer moet kopen. Zoek een trainer naar wie je graag kijkt en die bij je niveau past en volg hem of haar.
Verander je trainingsroutines voor de televisie. Net zoals je niet steeds naar dezelfde programma’s kijkt (hoop ik), hoef je niet steeds dezelfde trainingsroutines aan te houden als je ze saai of herhalend vindt, tenzij routine en herhaling bij je passen. Voor sommige mensen is dat zo. Wissel af zodat je je niet gaat vervelen. Zo wordt het waarschijnlijker dat je je oefeningen op lange termijn volhoudt.

Vind je bovenstaande oefeningen te veel last en moeite? Dan is er een laatste supergemakkelijke optie die je kan doen met de afstandsbediening in de ene hand en chips of een drankje in de andere hand. Je hoeft er je gemakkelijke zetel zelfs niet voor uit: wiebelen. Mensen die wiebelen kunnen tot 350 calorieën per dag meer verbranden, zelfs als ze zitten. Als je lichaam beweegt, verbrandt het calorieën. Wees rusteloos, wees gezond!