My Health Partner Logo

Geest en stemming: voeding en veelvoorkomende misvattingen

woman eating

CHOCOLADE is goed voor de MORAAL

WAAR!

Chocolade bevat een flinke hoeveelheid magnesium, dat je helpt je stress onder controle te houden. Als je chocolade lekker vindt, kan het eten ervan een waar genot zijn omdat er endorfines vrijkomen die een gevoel van welbevinden stimuleren. Zolang je het met mate eet, kan je zonder schuldgevoel genieten van je chocoladepauze. 

GEZOND kan niet samengaan met LEKKER

NIET WAAR!

 Dit is een alomtegenwoordige misvatting: voeding kan gezond en lekker tegelijk zijn! Dit kan je op zoveel manieren bereiken. Kruiden en specerijen zijn natuurlijke bondgenoten die je hierbij helpen. Treed uit je comfortzone en probeer nieuwe smaken en aroma’s uit. Je zal verrast zijn met je ontdekkingen. Voel je vrij om aan elke maaltijd iets toe te voegen dat je heerlijk vindt: het is belangrijk dat je met plezier je maaltijd eet.

Ik voel me SCHULDIG ALS IK ME TEGOED DOE aan eten

Het is normaal dat je je soms zorgen maakt, maar vergeet niet dat eten plezierig moet blijven. Door een evenwichtig en gevarieerd dieet aan te houden, kan je alles (met mate) eten en jezelf af en toe verwennen zonder je schuldig te voelen. Alles draait rond evenwicht!