My Health Partner Logo
Ik beweeg

Tips om op het werk te trainen

people in a office

Strek je benen al zittend onder je bureau uit om je buik- en beenspieren te trainen.
Stel de hoek van je rugleuning in op meer dan 90° zodat je ietwat achterover leunt.

Als je alleen bent, probeer dan je computer even uit te schakelen en te trainen. Als je met je gsm belt, sta dan op en strek je benen of beweeg, maak optimaal gebruik van de tijd dat je niet aan je bureau zit.

Als je alleen bent, kan muziek maken tijdens het werken de stress verminderen en je aanzetten om je lichaam te bewegen. Een kleiner instrument op de werkplek is beter voor iedereen.

Sta- en/of loopbandbureaus hebben hun intrede gedaan op de werkplek omdat is aangetoond dat de continue langdurige immobiliteit nadelige effecten heeft op de gezondheid van de werknemer. Alles wat je kan doen om actief te blijven op het werk is cruciaal voor je welbevinden op lange termijn. Overtuig je werkgever dat beweging niet alleen je gezondheid, maar ook je productiviteit zal stimuleren. Met dat argument win je zeker!

Zit niet stil, beweeg. Zolang je beweegt, blijf je beter in vorm. Continu bewegen verbruikt calorieën en draagt bij aan de gezondheid van hart en bloedvaten. Als je iemand moet spreken, ga dan naar deze persoon toe. Neem de trap in plaats van de lift. Neem een omweg naar het koffieapparaat, maak een praatje, kom terug. Dat alles helpt om de zittende routine te doorbreken.

Als je een loper of jogger bent, kan je op de grond zitten en stretchen tijdens je computerwerk. Je wint ook tijd als je beide toch moet doen.

Vergeet ook je ogen niet te verzorgen! Je zicht zal op lange termijn achteruitgaan als je je ogen langdurig op een punt (zoals je beeldscherm) gericht houdt. Neem dus ‘oogpauzes’: kijk uit het raam en richt je ogen op iets in de verte om je ogen gezond te houden.