My Health Partner Logo
Hypertensie
Angina pectoris
Cholesterol
Diabetes
Hartfalen

Arroz Con Coco (kokosrijst)

Arroz Con Coco (kokosrijst)image
image showing recipe preparationPreparation timeelementBereidingstijd10 min
image showing recipe preparationCooking timeelementKooktijd60 min
image showing recipe preparationPortionselementPorties4
image showing recipe preparationFromelementUitLatin America

Ingrediënten:

- 100 ml kokosmelk
- 125 g witte langkorrelrijst
- 1/4 kopje water
- 50 g rozijnen
- 1/2 kopje ongezoete geraspte kokos
- 20 g bruine suiker
- Zout en peper naar smaak

Recept:

- Giet een deel van de kokosmelk in een steelpan op een laag vuur. Roer met een houten lepel waarbij je goed over de bodem van de pot schraapt. 
- Naarmate de vloeistof indikt, begint de kokosolie zich van de melk te scheiden.
- Blijf roeren tot je een dikke emulsie krijgt en er kleine stukjes verschijnen.
- Wanneer de stukjes bruin worden, voeg je de rest van de kokosmelk toe. Doe ook het water, de rijst, rozijnen en suiker erbij. Kruid af met zout en peper.
- Laat sudderen en dek af tot het mengsel uitdroogt en de rijst gaar is.
- Als de rijst nog niet gaar is maar er geen vocht meer overblijft, voeg je een beetje water toe.
- Rooster ondertussen de geraspte kokos in een droge koekenpan op een middelhoog vuur.
- Roer regelmatig om te voorkomen dat het aanbrandt.
- Voeg de kokos toe aan de rijst en proef of de smaken juist zitten. 
- Smakelijk eten!
 
Energy
(Kcal)
Proteins (g) Carbohydrates (g) Sugars (g) Lipids (g) Saturated fatty acids (g) Omega
3 (g)
Fibers (g) Sodium (mg)
245,8 3,2 38,4 13,3 8,3 7,1 0,0 1,6 67,5

Voedingsadvies:

Gebruik volkorenrijst voor een nog meer gebalanceerde bereiding.