Hypertensie
Angina pectoris
Cholesterol
Diabetes
Hartfalen
Arroz de grelos (risotto met rapini)
Bereidingstijd50 min
Kooktijd50 min
Porties4
UitEurope
Ingrediënten:
- 450 g kortkorrelige rijst (of risottorijst)
- 150 g rapinibladeren (ook wel cime di rapa genoemd; je kunt ook broccolini gebruiken)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 bouillonblokje
- Peper en zout
Recept:
- Was de rapinibladeren. Blancheer ze in kokend gezouten water. Ze moeten stevig blijven. Giet af en zet opzij.
- Breng 1,5 liter water met het bouillonblokje aan de kook op een middelhoog vuur.
- Verhit de olijfolie in een braadpan en voeg de fijngesneden ui en geperste knoflook toe.
- Voeg de rauwe rijst toe en bak even mee. De korrels moeten transparant worden.
- Voeg de bouillon en rapini toe. Zet het deksel op de pan en laat 15 minuten koken.
- Voeg indien nodig water toe om de rijst romig te houden.
Energy (Kcal) |
Proteins (g) | Carbohydrates (g) | Sugars (g) | Lipids (g) | Saturated fatty acids (g) | Omega 3 (g) |
Fibers (g) | Sodium (mg) |
303,1 | 4,8 | 39,1 | 1,7 | 13,5 | 1,7 | 0,1 | 2,1 | 318,0 |
Voedingsadvies:
Rapini zijn bijna het hele jaar door verkrijgbaar. Ze gaan goed samen met tal van zetmeelrijke voedingsmiddelen. Kook ze kort zodat ze stevig blijven.