My Health Partner Logo
Hypertensie
Angina pectoris
Cholesterol
Diabetes
Hartfalen

Arroz de grelos (risotto met rapini)

Arroz de grelos (risotto met rapini) image
image showing recipe preparationPreparation timeelementBereidingstijd50 min
image showing recipe preparationCooking timeelementKooktijd50 min
image showing recipe preparationPortionselementPorties4
image showing recipe preparationFromelementUitEurope

Ingrediënten:

- 450 g kortkorrelige rijst (of risottorijst) 
- 150 g rapinibladeren (ook wel cime di rapa genoemd; je kunt ook broccolini gebruiken)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 bouillonblokje
- Peper en zout

Recept:

- Was de rapinibladeren. Blancheer ze in kokend gezouten water. Ze moeten stevig blijven. Giet af en zet opzij. 
- Breng 1,5 liter water met het bouillonblokje aan de kook op een middelhoog vuur. 
- Verhit de olijfolie in een braadpan en voeg de fijngesneden ui en geperste knoflook toe. 
- Voeg de rauwe rijst toe en bak even mee. De korrels moeten transparant worden. 
- Voeg de bouillon en rapini toe. Zet het deksel op de pan en laat 15 minuten koken. 
- Voeg indien nodig water toe om de rijst romig te houden. 

 

Energy
(Kcal)
Proteins (g) Carbohydrates (g) Sugars (g) Lipids (g) Saturated fatty acids (g) Omega
3 (g)
Fibers (g) Sodium (mg)
303,1 4,8 39,1 1,7 13,5 1,7 0,1 2,1 318,0

 

Voedingsadvies:

Rapini zijn bijna het hele jaar door verkrijgbaar. Ze gaan goed samen met tal van zetmeelrijke voedingsmiddelen. Kook ze kort zodat ze stevig blijven.