Bagna Cauda (Frans-Italiaanse groentefondue)
Ingrediënten:
Saus:
- 300 ml vloeibare magere room
- 60 g ansjovisfilets
- 5 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper
Dipgroenten:
- 200 g wortelen
- 200 g bloemkool
- 100 g selderijstengels
- 200 g rode, groene of oranje paprika's
- 200 g zoete aardappelen
- 200 g broccoli
- 200 g aardappelen
- 200 g pompoen
- 50 g brood
- Zout
Recept:
Voor de saus:
- Mix de knoflook met de ansjovisfilets tot een gladde en homogene emulsie. Voeg olijfolie toe om het mengen te vergemakkelijken.
- Doe het mengsel in een steelpan op een middelhoog vuur en laat 3 minuten pruttelen.
- Roer de room erdoor en laat het 30 minuten koken op een laag vuur. Roer regelmatig. Houd apart.
Bereiding van de dipgroenten:
- Was, schil en snijd de wortelen, selderij en paprika in reepjes.
- Was de bloemkool en broccoli en snijd ze in hapklare roosjes.
- Was, schil en snijd de zoete aardappelen, aardappelen en pompoen in dobbelstenen en kook ze een paar minuten in gezouten water. Laat ze niet zacht worden.
- Rooster dunne sneetjes brood.
- Doop de groenten in de saus en smullen maar! Serveer met brood.
Energy (Kcal) |
Proteins (g) | Carbohydrates (g) | Sugars (g) | Lipids (g) | Saturated fatty acids (g) | Omega 3 (g) |
Fibers (g) | Sodium (mg) |
367,3 | 12,4 | 32,9 | 13,1 | 18,0 | 8,5 | 0,4 | 8,8 | 287 |