My Health Partner Logo
Hypertensie
Angina pectoris
Hartfalen

Bagna Cauda (Frans-Italiaanse groentefondue)

Bagna Cauda (Frans-Italiaanse groentefondue)image
image showing recipe preparationPreparation timeelementBereidingstijd40 min
image showing recipe preparationCooking timeelementKooktijd60 min
image showing recipe preparationPortionselementPorties4
image showing recipe preparationFromelementUitLatin America

Ingrediënten:

Saus: 
- 300 ml vloeibare magere room
- 60 g ansjovisfilets
- 5 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper

Dipgroenten:
- 200 g wortelen
- 200 g bloemkool
- 100 g selderijstengels
- 200 g rode, groene of oranje paprika's
- 200 g zoete aardappelen
- 200 g broccoli 
- 200 g aardappelen
- 200 g pompoen
- 50 g brood
- Zout

Recept:

Voor de saus: 
- Mix de knoflook met de ansjovisfilets tot een gladde en homogene emulsie. Voeg olijfolie toe om het mengen te vergemakkelijken. 
- Doe het mengsel in een steelpan op een middelhoog vuur en laat 3 minuten pruttelen. 
- Roer de room erdoor en laat het 30 minuten koken op een laag vuur. Roer regelmatig. Houd apart.

Bereiding van de dipgroenten:
- Was, schil en snijd de wortelen, selderij en paprika in reepjes.
- Was de bloemkool en broccoli en snijd ze in hapklare roosjes.
- Was, schil en snijd de zoete aardappelen, aardappelen en pompoen in dobbelstenen en kook ze een paar minuten in gezouten water. Laat ze niet zacht worden. 
- Rooster dunne sneetjes brood.
- Doop de groenten in de saus en smullen maar! Serveer met brood.

Energy
(Kcal)
Proteins (g) Carbohydrates (g) Sugars (g) Lipids (g) Saturated fatty acids (g) Omega
3 (g)
Fibers (g) Sodium (mg)
367,3 12,4 32,9 13,1 18,0 8,5 0,4 8,8 287

Voedingsadvies:

Het voordeel van deze groentefondue is dat ze veel vitaminen en mineralen bevat. Je kunt een deel van de room vervangen door een lekkere bouillon om het vetgehalte van het gerecht te beperken.