My Health Partner Logo
Hypertensie
Angina pectoris
Diabetes
Hartfalen

Gehaktballetjes van rundvlees

Gehaktballetjes van rundvleesimage
image showing recipe preparationPreparation timeelementBereidingstijd15 min
image showing recipe preparationCooking timeelementKooktijd15 min
image showing recipe preparationPortionselementPorties4
image showing recipe preparationFromelementUitAsia

Ingrediënten:

Voor de gehaktballetjes
- 400 g rundergehakt
- 1 theelepel suiker
- Peper
- 2 eetlepels aardappel- of maïszetmeel
- 1 afgestreken theelepel bakpoeder
Voor de noedels: 
- 1 pak Chinese noedels
- 1 theelepel sojasaus 
- 1 theelepel nuoc mâm (Vietnamese vissaus) 
- 2 theelepels rijstazijn
- Een snuifje zout of runderbouillon

 

Recept:

- Doe alle ingrediënten voor de gehaktballen in een hakmolen. Mix tot het mengsel lichter wordt. 
- Doe het geheel in een plastic zak. Knip een van de hoeken af om er een spuitzak van te maken.  
- Zet een bord met een bodempje water klaar. 
- Knijp in de spuitzak totdat je stukjes gehakt ter grootte van een noot hebt. Maak je handen nat (zo blijft het gehakt niet plakken) en rol balletjes.
- Breng water aan de kook met een beetje zout of runderbouillon. 
- Kook de gehaktballetjes. Laat ze er nog 5 minuten in zodra ze beginnen te drijven. 
- Kook de noedels. 
- Giet de sojasaus, nuoc mâm en rijstazijn over de noedels.
- Voeg de gehaktballetjes toe. 

 
Energy
(Kcal)
Proteins (g) Carbohydrates (g) Sugars (g) Lipids (g) Saturated fatty acids (g) Omega
3 (g)
Fibers (g) Sodium (mg)
273,6 27,3 14,0 1,5 11,9 4,6 0,1 0,6 278,9

Voedingsadvies:

Deze balletjes kook je in een smaakvolle bouillon. Er komt dus geen vet aan te pas. Voor nog meer smaak kun je de bouillon zelf maken met een beetje zout, kruiden en specerijen.