Gehaktballetjes van rundvlees
Ingrediënten:
Voor de gehaktballetjes
- 400 g rundergehakt
- 1 theelepel suiker
- Peper
- 2 eetlepels aardappel- of maïszetmeel
- 1 afgestreken theelepel bakpoeder
Voor de noedels:
- 1 pak Chinese noedels
- 1 theelepel sojasaus
- 1 theelepel nuoc mâm (Vietnamese vissaus)
- 2 theelepels rijstazijn
- Een snuifje zout of runderbouillon
Recept:
- Doe alle ingrediënten voor de gehaktballen in een hakmolen. Mix tot het mengsel lichter wordt.
- Doe het geheel in een plastic zak. Knip een van de hoeken af om er een spuitzak van te maken.
- Zet een bord met een bodempje water klaar.
- Knijp in de spuitzak totdat je stukjes gehakt ter grootte van een noot hebt. Maak je handen nat (zo blijft het gehakt niet plakken) en rol balletjes.
- Breng water aan de kook met een beetje zout of runderbouillon.
- Kook de gehaktballetjes. Laat ze er nog 5 minuten in zodra ze beginnen te drijven.
- Kook de noedels.
- Giet de sojasaus, nuoc mâm en rijstazijn over de noedels.
- Voeg de gehaktballetjes toe.
Energy (Kcal) |
Proteins (g) | Carbohydrates (g) | Sugars (g) | Lipids (g) | Saturated fatty acids (g) | Omega 3 (g) |
Fibers (g) | Sodium (mg) |
273,6 | 27,3 | 14,0 | 1,5 | 11,9 | 4,6 | 0,1 | 0,6 | 278,9 |