My Health Partner Logo
Hypertensie
Angina pectoris
Cholesterol
Hartfalen

Bosbessenmuffin

Bosbessenmuffin image
image showing recipe preparationPreparation timeelementBereidingstijd10 min
image showing recipe preparationCooking timeelementKooktijd15 min
image showing recipe preparationPortionselementPorties4
image showing recipe preparationFromelementUitNorth America

Ingrediënten:

- 1 groot ei
- 75 g bosbessen (vers of bevroren)
- 40 g boter of margarine (test welke je het lekkerst vindt)
- 2 theelepels bakpoeder 
- 20 g basterdsuiker
- 80 g bloem
- 2 eetlepels melk

Recept:

- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de boter en suiker in een kom. Klop tot het mengsel wit wordt. Voeg dan het ei en de melk toe.
- Voeg geleidelijk de gist en bloem toe en meng goed.
- Wanneer het mengsel mooi homogeen is, voeg je de bosbessen toe.
- Meng voorzichtig om het fruit te verdelen.
- Giet het mengsel in muffinvormpjes.
- Bak 15 minuten.
- Laat de muffins afkoelen en tast toe.

 
Energy
(Kcal)
Proteins (g) Carbohydrates (g) Sugars (g) Lipids (g) Saturated fatty acids (g) Omega
3 (g)
Fibers (g) Sodium (mg)
186,7 5,3 22,6 7,6 7,8 4,3 0,1 1,9 36,4

Voedingsadvies:

Verwen jezelf af en toe met deze heerlijke bosbessenmuffins. Probeer ze zeker ook eens als ontbijt met fruit en een zuivelproduct!