Hypertensie
Angina pectoris
Cholesterol
Hartfalen
Bosbessenmuffin
Bereidingstijd10 min
Kooktijd15 min
Porties4
UitNorth America
Ingrediënten:
- 1 groot ei
- 75 g bosbessen (vers of bevroren)
- 40 g boter of margarine (test welke je het lekkerst vindt)
- 2 theelepels bakpoeder
- 20 g basterdsuiker
- 80 g bloem
- 2 eetlepels melk
Recept:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de boter en suiker in een kom. Klop tot het mengsel wit wordt. Voeg dan het ei en de melk toe.
- Voeg geleidelijk de gist en bloem toe en meng goed.
- Wanneer het mengsel mooi homogeen is, voeg je de bosbessen toe.
- Meng voorzichtig om het fruit te verdelen.
- Giet het mengsel in muffinvormpjes.
- Bak 15 minuten.
- Laat de muffins afkoelen en tast toe.
Energy (Kcal) |
Proteins (g) | Carbohydrates (g) | Sugars (g) | Lipids (g) | Saturated fatty acids (g) | Omega 3 (g) |
Fibers (g) | Sodium (mg) |
186,7 | 5,3 | 22,6 | 7,6 | 7,8 | 4,3 | 0,1 | 1,9 | 36,4 |
Voedingsadvies:
Verwen jezelf af en toe met deze heerlijke bosbessenmuffins. Probeer ze zeker ook eens als ontbijt met fruit en een zuivelproduct!