My Health Partner Logo
Hypertensie
Angina pectoris
Diabetes
Hartfalen

Cassavecake

Cassavecakeimage
image showing recipe preparationPreparation timeelementBereidingstijd30 min
image showing recipe preparationCooking timeelementKooktijd80 min
image showing recipe preparationPortionselementPorties4
image showing recipe preparationFromelementUitAsia

Ingrediënten:

- 225 g geraspte cassave (diepgevroren, verkrijgbaar in gespecialiseerde supermarkten OF verse, na 2 à 3 uur weken)
- 75 ml kokosmelk
- 20 g suiker 
- 25 g gele mungbonen
- 1 theelepel tapiocazetmeel
- 1 theelepel gezoete gecondenseerde melk
- 1/2 theelepel vanille-extract
- 1 snuifje zout

Recept:

Als de cassave vers is: 
- Schil een dikke laag bast van de cassave en snij in stukjes. 
- Laat ze enkele uren weken in water met een beetje zout. 
- Rasp de cassave en scheid het sap van de puree. 
- Laat dit sap bezinken en filter het om het bezinksel op de bodem eruit te halen. Dat wordt later samen met de geraspte cassave aan het deeg toegevoegd. 
Als je bevroren cassave gebruikt: 
- Ontdooi de cassave in een grote schaal.
- Verwarm de oven voor op 180°C. 
- Dop de mungbonen.
- Week de gedopte mungbonen 1 uur in water. 
- Kook de bonen 20 minuten. Zorg ervoor dat ze 1 cm onder water staan. Let op dat ze niet aan de bodem blijven plakken. 
- Pureer de bonen. 
- Meng de kokosmelk, mungbonenpuree en cassave in een kom. 
- Voeg de suiker, het vanille-extract, tapiocazetmeel en een snuifje zout toe. 
- Meng tot een homogeen deeg. 
- Giet de bereiding in een ingevette bakvorm en zet die gedurende 1 uur in het midden van de oven op 180°C. 
- Laat de cake een beetje afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
- Dien warm op.
 
Energy
(Kcal)
Proteins (g) Carbohydrates (g) Sugars (g) Lipids (g) Saturated fatty acids (g)

Omega

3 (g)

Fibers (g) Sodium (mg)
162,7 1,6 29,7 7,3 3,8 3,2 0,0 1,5 64

Voedingsadvies:

Cassave is een zetmeelrijk voedingsmiddel dat perfect in een evenwichtig dieet past. Je kunt deze cake ook eten als ontbijt, of als tussendoortje met vers fruit.