My Health Partner Logo
Hypertensie
Angina pectoris
Cholesterol
Diabetes
Hartfalen

Salade van selderij en sinaasappel

Salade van selderij en sinaasappel image
image showing recipe preparationPreparation timeelementBereidingstijd10 min
image showing recipe preparationCooking timeelementKooktijd1 min
image showing recipe preparationPortionselementPorties4
image showing recipe preparationFromelementUitEurope

Ingrediënten:

- 1 knolselderij
- 1 sinaasappel
- 2 eetlepels azijn
- 2 eetlepels koolzaadolie
- 3 takjes peterselie
- Peper en zout

Recept:

- Schil de selderij en rasp hem grof. 
- Pel de sinaasappel, snijd hem in kwarten en snijd elk kwart vervolgens doormidden. 
- Meng de azijn met peper, zout en olie. 
- Roer de vinaigrette onder de selderij en sinaasappel. 
- Voeg de gehakte peterselie toe.

 

Energy (kcal)

Protein (g)

Total Carbohydrates (g)

Sugar (g)

FibRE (g) TOTAL FAT (g) Saturated fat (g) Sodium (mg)
89.2 1.7 6.3 5.3 3.8 5.3 0.6 132

Voedingsadvies:

Sinaasappelsap toevoegen aan een vinaigrette is een goede manier om te variëren met smaakmakers en tegelijkertijd je vetinname te verminderen. Bovendien is sinaasappel een bron van vitamine C.