Hypertensie
Angina pectoris
Cholesterol
Diabetes
Hartfalen
Salade van selderij en sinaasappel
Bereidingstijd10 min
Kooktijd1 min
Porties4
UitEurope
Ingrediënten:
- 1 knolselderij
- 1 sinaasappel
- 2 eetlepels azijn
- 2 eetlepels koolzaadolie
- 3 takjes peterselie
- Peper en zout
Recept:
- Schil de selderij en rasp hem grof.
- Pel de sinaasappel, snijd hem in kwarten en snijd elk kwart vervolgens doormidden.
- Meng de azijn met peper, zout en olie.
- Roer de vinaigrette onder de selderij en sinaasappel.
- Voeg de gehakte peterselie toe.
Energy (kcal) |
Protein (g) |
Total Carbohydrates (g) |
Sugar (g) |
FibRE (g) | TOTAL FAT (g) | Saturated fat (g) | Sodium (mg) |
89.2 | 1.7 | 6.3 | 5.3 | 3.8 | 5.3 | 0.6 | 132 |
Voedingsadvies:
Sinaasappelsap toevoegen aan een vinaigrette is een goede manier om te variëren met smaakmakers en tegelijkertijd je vetinname te verminderen. Bovendien is sinaasappel een bron van vitamine C.