Kip met citroengras
Ingrediënten:
- 4 kippenbouten
- 2 stengels vers citroengras
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 sjalot
- 1 theelepel nuoc mâm (Vietnamese vissaus)
- 1 theelepel sojasaus
- 1 eetlepel rijstazijn
- 2 eetlepels honing
- 4 eetlepels water
- Peper
- 1 eetlepel grof gehakte korianderblaadjes
- 100 g witte rijst
- 200 g diepgevroren sperziebonen
Recept:
- Verwarm de oven voor op 240°C.
- Was het citroengras. Verwijder de buitenste vliezen en hak het lichtkleurige deel van de stengel (dicht bij de bol) fijn.
- Meng de nuoc mâm, sojasaus, suiker, rijstazijn en het water in een kom. Voeg het fijngehakte citroengras, de gesnipperde sjalot en geperste knoflook toe.
- Giet die marinade over de stukken kip en zet 2 uur in de koelkast.
- Bak de kip 40 minuten in het midden van de oven.
- Overgiet hem elke 15 minuten met de marinade. Voeg een beetje warm water toe als de marinade te snel verdampt.
- Bestrooi de gare kip met de gehakte koriander.
- Kook de rijst en sperziebonen en serveer als bijgerecht.
Energy |
Total carbs |
Sugar |
Total fat |
Saturated fat |
Omega 3 |
Fibers |
Sodium |
479.3 Kcal |
33.8 g |
7.5 g |
18.7 g |
6.8 g |
0.3 g |
2.8 g |
347 g |
Voedingsadvies:
Je kunt het groene uiteinde van het citroengras bewaren om bouillons op smaak te brengen. Het is beter om het kookwater of je gerechten op smaak te brengen met aromatische kruiden. Zo kan je minder zout gebruiken.