My Health Partner Logo
Hypertensie
Angina pectoris
Cholesterol
Diabetes
Hartfalen

Chocoladecrème met chiazaadjes

Chocoladecrème met chiazaadjes image
image showing recipe preparationPreparation timeelementBereidingstijd10 min
image showing recipe preparationCooking timeelementKooktijd5 min
image showing recipe preparationPortionselementPorties4
image showing recipe preparationFromelementUitEurope

Ingrediënten:

- 500 ml amandelmelk
- 50 g ongezoete cacao 
- 60 g chiazaad 
- 60 g hazelnoten
- 50 g agavesiroop

Recept:

- Doe alle ingrediënten (behalve de hazelnoten) in een steelpan. 
- Verwarm langzaam op een laag vuur terwijl je blijft roeren. De cacao moet homogeen vermengd zijn met de andere ingrediënten.
- Giet in vuurvaste schaaltjes. Zet enkele uren of een nacht in de koelkast. 
- Bestrooi met fijngehakte hazelnoten alvorens op te opdienen. 


Energy
(Kcal)
Proteins (g) Carbohydrates (g) Sugars (g) Lipids (g) Saturated fatty acids (g) Omega
3 (g)
Fibers (g) Sodium (mg)
276,2 8,1 15,5 11,5 17,8 2,5 2,7 10,9 11,3

Voedingsadvies:

Chiazaad bevat verscheidene mineralen: magnesium, zink, koper, calcium ... Het zwelt op bij contact met water en geeft een geleiachtige textuur aan je gerechten en kan dus zo worden geconsumeerd.