Hypertensie
Angina pectoris
Cholesterol
Diabetes
Hartfalen
Chocoladecrème met chiazaadjes
Bereidingstijd10 min
Kooktijd5 min
Porties4
UitEurope
Ingrediënten:
- 500 ml amandelmelk
- 50 g ongezoete cacao
- 60 g chiazaad
- 60 g hazelnoten
- 50 g agavesiroop
Recept:
- Doe alle ingrediënten (behalve de hazelnoten) in een steelpan.
- Verwarm langzaam op een laag vuur terwijl je blijft roeren. De cacao moet homogeen vermengd zijn met de andere ingrediënten.
- Giet in vuurvaste schaaltjes. Zet enkele uren of een nacht in de koelkast.
- Bestrooi met fijngehakte hazelnoten alvorens op te opdienen.
Energy (Kcal) |
Proteins (g) | Carbohydrates (g) | Sugars (g) | Lipids (g) | Saturated fatty acids (g) | Omega 3 (g) |
Fibers (g) | Sodium (mg) |
276,2 | 8,1 | 15,5 | 11,5 | 17,8 | 2,5 | 2,7 | 10,9 | 11,3 |
Voedingsadvies:
Chiazaad bevat verscheidene mineralen: magnesium, zink, koper, calcium ... Het zwelt op bij contact met water en geeft een geleiachtige textuur aan je gerechten en kan dus zo worden geconsumeerd.