Feijoada (stoofpotje van bonen en vlees)
Ingrediënten:
- 120 g gedroogde zwarte bonen
- 400 g varkenshaas
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 30 g beef jerky (gedroogde reepjes rundvlees)
- 350 ml water
- 1 gedroogd laurierblad
- 30 g Portugese chorizo
- Peper
Recept:
- Week de bonen een nacht in koud water.
- Snijd het vlees in blokjes.
- Verhit een eetlepel olie in een stoofpan en braad het vlees aan. Breng op smaak met peper. Leg het vlees op een bord en zet opzij.
- Pel en snipper de ui en knoflook.
- Bak in dezelfde stoofpan de helft van de ui en knoflook bruin. Doe het vlees er weer bij. Voeg de beef jerky, het water en het laurierblad toe. Breng aan de kook en laat 2 uur sudderen op een laag vuur.
- Voeg de chorizo toe en laat nog 30 minuten pruttelen.
- Haal met een schuimspaan 250 ml (1 kopje) gekookte zwarte bonen uit de pan.
- Doe een lepel olie in een antiaanbakpan en bak hierin kort de bonen met de resterende ui en knoflook.
- Haal van het vuur en prak het mengsel met een vork of houten lepel. Voeg deze bonenpasta toe aan de feijoada om de saus in te dikken.
- Serveer met of zonder bijgerecht.
Energy (kcal) | Total carbs (G) | Sugar (G) | Total fat (G) | Saturated fat (G) | Omega 3 5g) | Fibers (G) | Sodium (G) |
---|---|---|---|---|---|---|---|
361.3 | 16.3 | 1.9 | 15.4 | 4.4 | 0.1 | 5.2 | 191.3 |