My Health Partner Logo
Hypertensie
Angina pectoris
Cholesterol
Diabetes
Hartfalen

Knoflooksoep

Knoflooksoep image
image showing recipe preparationPreparation timeelementBereidingstijd20 min
image showing recipe preparationCooking timeelementKooktijd30 min
image showing recipe preparationPortionselementPorties4
image showing recipe preparationFromelementUitEurope

Ingrediënten:

- 3 grote knoflookbollen
- 1 kleine ui
- 2 sjalotten
- 650 g aardappelen 
- 1 klein bosje verse tijm
- 3 cl olijfolie
- 1 blokje kippenbouillon
- 1,25 l water 
- 125 ml verse room
- Peper en zout

Recept:

- Pel de knoflook en verwijder de scheut in het midden. 
- Pel de ui en de sjalotten en snijd ze in plakjes. 
- Fruit de knoflook in de olijfolie. Voeg de ui en sjalot toe. Meng op middelhoog vuur om te voorkomen dat ze bruin worden. 
- Schil de aardappelen en snij ze in grote blokjes. Voeg toe aan de pot. 
- Maak een stevig boeket van de tijm en voeg het samen met het kippenbouillonblokje toe.
- Voeg 2 liter water toe. 
- Zet het deksel op de pot en laat 30 minuten pruttelen. 
- Haal de tijm uit de pot en mix goed. 
- Voeg de room toe en kruid af naar smaak. 

Energy Total carbs Sugar Total fat Saturated fat Omega 3 Fibers Sodium
298.6 Kcal 5.4 g 4.8 g 13.8 g 4.3 g 0.1 g 4.8 g 348.4 g

Voedingsadvies:

Wist je dat knoflook tal van gezondheidsvoordelen heeft? Knoflook staat bekend om zijn infectiebestrijdende eigenschappen en wordt daarom in zoveel recepten gebruikt!