Hypertensie
Angina pectoris
Cholesterol
Diabetes
Hartfalen
Knoflooksoep
Bereidingstijd20 min
Kooktijd30 min
Porties4
UitEurope
Ingrediënten:
- 3 grote knoflookbollen
- 1 kleine ui
- 2 sjalotten
- 650 g aardappelen
- 1 klein bosje verse tijm
- 3 cl olijfolie
- 1 blokje kippenbouillon
- 1,25 l water
- 125 ml verse room
- Peper en zout
Recept:
- Pel de knoflook en verwijder de scheut in het midden.
- Pel de ui en de sjalotten en snijd ze in plakjes.
- Fruit de knoflook in de olijfolie. Voeg de ui en sjalot toe. Meng op middelhoog vuur om te voorkomen dat ze bruin worden.
- Schil de aardappelen en snij ze in grote blokjes. Voeg toe aan de pot.
- Maak een stevig boeket van de tijm en voeg het samen met het kippenbouillonblokje toe.
- Voeg 2 liter water toe.
- Zet het deksel op de pot en laat 30 minuten pruttelen.
- Haal de tijm uit de pot en mix goed.
- Voeg de room toe en kruid af naar smaak.
Energy | Total carbs | Sugar | Total fat | Saturated fat | Omega 3 | Fibers | Sodium |
---|---|---|---|---|---|---|---|
298.6 Kcal | 5.4 g | 4.8 g | 13.8 g | 4.3 g | 0.1 g | 4.8 g | 348.4 g |
Voedingsadvies:
Wist je dat knoflook tal van gezondheidsvoordelen heeft? Knoflook staat bekend om zijn infectiebestrijdende eigenschappen en wordt daarom in zoveel recepten gebruikt!