Hypertensie
Angina pectoris
Cholesterol
Hartfalen
Ghriba (koekjes met walnoten en amandelen)
Bereidingstijd30 min
Kooktijd45 min
Porties4
UitMiddle East
Ingrediënten:
- 40 g walnoten in poedervorm
- 40 g amandelpoeder
- 15 g suiker
- 1 theelepel boter
- 2 eieren
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1/2 theelepel oranjebloesemwater
Recept:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Kneed alle ingrediënten (behalve het bakpoeder) met de hand of in een keukenmachine tot een homogeen deeg.
- Voeg het bakpoeder als laatste toe. Dat maakt je koekjes lekker krokant.
- Rol met natte handen balletjes van het deeg. Leg ze op een bakplaat.
- Bak 12 minuten.
Energy | Total carbs | Sugar | Total fat | Saturated fat | Omega 3 | Fibers | Sodium |
---|---|---|---|---|---|---|---|
212.6 Kcal | 9.5 g | 6.2 g | 16.3 g | 2.7 g | 0.8 g | 1.8 g | 53.8 g |
Voedingsadvies:
Dit is een lichtere versie van deze kleine oosterse koekjes, die meestal erg zoet zijn. Eet ze slechts af en toe. Walnoten en amandelen zijn de hoofdingrediënten. Die vetrijke noten leveren onverzadigde vetzuren, waaronder omega 3, die goed zijn voor je hart en bloedvaten.