Kanelbullar (kaneelbroodjes)
Ingrediënten:
- 250 g bloem
- 15 cl warme melk
- 1 zakje bakkersgist
- 1 eetlepel honing
- 150 g compote zonder toegevoegde suiker
- 1 theelepel kaneelpoeder
- Een eierdooier om de broodjes mee te bestrijken
Recept:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verkruimel de gist in een kom. Je kunt de keukenmachine gebruiken. Voeg een beetje warme melk toe en los de gist op.
- Voeg de resterende melk, honing en bloem toe en kneed 10 minuten.
- Laat het deeg 1 uur rijzen op kamertemperatuur.
- Rol het deeg uit tot ongeveer 3 cm dik en 30 cm breed.
- Verdeel de compote over het deeg en bestrooi met kaneel.
- Maak een lange rol van het deeg. Snijd de rol in stukken.
- Leg de stukken ver uit elkaar op een bakplaat.
- Laat ze ongeveer 1 uur rijzen tot ze in volume verdubbeld zijn.
- Bestrijk met eigeel.
- Bak 10 minuten in de oven.
- Laat vervolgens afkoelen op een rooster.
Energy | Total carbs | Sugar | Total fat | Saturated fat | Omega 3 | Fibers | Sodium |
279.5 Kcal | 53.6 g | 9.6 g | 4.4 g | 1.3 g | 0.1 g | 3.2 g |
17.4 g |
Voedingsadvies:
Het is heel gemakkelijk om thuis je eigen brood en brioche te maken. Laat je deeg lang genoeg rijzen om luchtige briochebroodjes te krijgen.