My Health Partner Logo
Hypertensie
Angina pectoris
Cholesterol
Hartfalen

Kanelbullar (kaneelbroodjes)

Kanelbullar (kaneelbroodjes)image
image showing recipe preparationPreparation timeelementBereidingstijd120 min
image showing recipe preparationCooking timeelementKooktijd10 min
image showing recipe preparationPortionselementPorties4
image showing recipe preparationFromelementUitEurope

Ingrediënten:

- 250 g bloem
- 15 cl warme melk
- 1 zakje bakkersgist 
- 1 eetlepel honing
- 150 g compote zonder toegevoegde suiker
- 1 theelepel kaneelpoeder
- Een eierdooier om de broodjes mee te bestrijken

Recept:

- Verwarm de oven voor op 200°C. 
- Verkruimel de gist in een kom. Je kunt de keukenmachine gebruiken. Voeg een beetje warme melk toe en los de gist op. 
- Voeg de resterende melk, honing en bloem toe en kneed 10 minuten. 
- Laat het deeg 1 uur rijzen op kamertemperatuur. 
- Rol het deeg uit tot ongeveer 3 cm dik en 30 cm breed. 
- Verdeel de compote over het deeg en bestrooi met kaneel.
- Maak een lange rol van het deeg. Snijd de rol in stukken. 
- Leg de stukken ver uit elkaar op een bakplaat. 
- Laat ze ongeveer 1 uur rijzen tot ze in volume verdubbeld zijn. 
- Bestrijk met eigeel. 
- Bak 10 minuten in de oven. 
- Laat vervolgens afkoelen op een rooster. 

Energy Total carbs Sugar Total fat Saturated fat Omega 3 Fibers Sodium
279.5 Kcal 53.6 g 9.6 g 4.4 g 1.3 g 0.1 g 3.2 g

17.4 g

Voedingsadvies:

Het is heel gemakkelijk om thuis je eigen brood en brioche te maken. Laat je deeg lang genoeg rijzen om luchtige briochebroodjes te krijgen.