Hypertensie
Angina pectoris
Hartfalen
Koreaanse bibimbap (rijst met garnituur)
Bereidingstijd30 min
Kooktijd15 min
Porties4
UitAsia
Ingrediënten:
- 200 g platte lendenbiefstuk
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel poedersuiker
- 2 teentjes knoflook
- 20 g verse gember
- 150 g basmatirijst
- 30 cl water
- 2 grote wortelen
- 100 g sojascheuten
- 100 g spinaziescheuten
- 100 g sperziebonen
- 1 grote ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel sesamolie
- 10 g witte sesamzaadjes
- 4 eieren
Voor de saus:
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel chilisaus
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel poedersuiker
- 2 teentjes knoflook
- 20 g verse gember
- 150 g basmatirijst
- 30 cl water
- 2 grote wortelen
- 100 g sojascheuten
- 100 g spinaziescheuten
- 100 g sperziebonen
- 1 grote ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel sesamolie
- 10 g witte sesamzaadjes
- 4 eieren
Voor de saus:
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel chilisaus
Recept:
- Kook de rijst in gezouten water.
- Snijd het rundvlees in dunne reepjes.
- Hak de gember en knoflook fijn.
- Meng de suiker, sojasaus, gember, knoflook en sesamolie in een kom.
- Voeg het vlees toe en laat het 30 minuten marineren.
- Stoof de spinazie in een pan en laat indien nodig uitlekken.
- Kook de sojascheuten 3 minuten in gezouten water.
- Kook de bonen ongeveer 8 minuten.
- Kruid de bonen en sojascheuten afzonderlijk met een beetje sesamolie, zout, peper en de helft van de sesamzaadjes.
- Schil de wortelen en snijd ze in julienne. Bak ze bruin in een braadpan.
- Pel de ui en snijd hem in ringen.
- Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en bak het rundvlees bruin met de marinade en ui.
- Meng de sesamolie en chilisaus in een kom.
- Verdeel de rijst over 4 kommen, leg de groenten erop, dan het vlees en als laatste het rauwe ei in het midden. Bestrooi met de rest van de sesamzaadjes en voeg een theelepel saus toe.
- Snijd het rundvlees in dunne reepjes.
- Hak de gember en knoflook fijn.
- Meng de suiker, sojasaus, gember, knoflook en sesamolie in een kom.
- Voeg het vlees toe en laat het 30 minuten marineren.
- Stoof de spinazie in een pan en laat indien nodig uitlekken.
- Kook de sojascheuten 3 minuten in gezouten water.
- Kook de bonen ongeveer 8 minuten.
- Kruid de bonen en sojascheuten afzonderlijk met een beetje sesamolie, zout, peper en de helft van de sesamzaadjes.
- Schil de wortelen en snijd ze in julienne. Bak ze bruin in een braadpan.
- Pel de ui en snijd hem in ringen.
- Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en bak het rundvlees bruin met de marinade en ui.
- Meng de sesamolie en chilisaus in een kom.
- Verdeel de rijst over 4 kommen, leg de groenten erop, dan het vlees en als laatste het rauwe ei in het midden. Bestrooi met de rest van de sesamzaadjes en voeg een theelepel saus toe.
Energy | Total carbs | Sugar | Total fat | Saturated fat | Omega 3 | Fibers | Sodium |
---|---|---|---|---|---|---|---|
462.5 Kcal | 41.7 g | 8.8 g | 18.0 g | 3.8 g | 0.2 g | 6.1 g | 349.2 g |
Voedingsadvies:
Dit weelderige gerecht vormt een complete en evenwichtige maaltijd. Je kunt verschillende soorten vlees of vis gebruiken, en afwisselen met andere groenten zoals erwten, kool, aubergines, champignons ...