My Health Partner Logo
Hypertensie
Angina pectoris
Hartfalen

Koreaanse bibimbap (rijst met garnituur)

Koreaanse bibimbap (rijst met garnituur) image
image showing recipe preparationPreparation timeelementBereidingstijd30 min
image showing recipe preparationCooking timeelementKooktijd15 min
image showing recipe preparationPortionselementPorties4
image showing recipe preparationFromelementUitAsia

Ingrediënten:

- 200 g platte lendenbiefstuk 
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel poedersuiker 
- 2 teentjes knoflook 
- 20 g verse gember 
- 150 g basmatirijst 
- 30 cl water
- 2 grote wortelen 
- 100 g sojascheuten 
- 100 g spinaziescheuten
- 100 g sperziebonen 
- 1 grote ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel sesamolie 
- 10 g witte sesamzaadjes 
- 4 eieren 
Voor de saus:
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel chilisaus

Recept:

- Kook de rijst in gezouten water.
- Snijd het rundvlees in dunne reepjes. 
- Hak de gember en knoflook fijn. 
- Meng de suiker, sojasaus, gember, knoflook en sesamolie in een kom. 
- Voeg het vlees toe en laat het 30 minuten marineren. 
- Stoof de spinazie in een pan en laat indien nodig uitlekken. 
- Kook de sojascheuten 3 minuten in gezouten water. 
- Kook de bonen ongeveer 8 minuten. 
- Kruid de bonen en sojascheuten afzonderlijk met een beetje sesamolie, zout, peper en de helft van de sesamzaadjes. 
- Schil de wortelen en snijd ze in julienne. Bak ze bruin in een braadpan. 
- Pel de ui en snijd hem in ringen. 
- Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en bak het rundvlees bruin met de marinade en ui. 
- Meng de sesamolie en chilisaus in een kom.
- Verdeel de rijst over 4 kommen, leg de groenten erop, dan het vlees en als laatste het rauwe ei in het midden. Bestrooi met de rest van de sesamzaadjes en voeg een theelepel saus toe. 
Energy Total carbs Sugar Total fat Saturated fat Omega 3 Fibers Sodium
462.5 Kcal 41.7 g 8.8 g 18.0 g 3.8 g 0.2 g 6.1 g 349.2 g

Voedingsadvies:

Dit weelderige gerecht vormt een complete en evenwichtige maaltijd. Je kunt verschillende soorten vlees of vis gebruiken, en afwisselen met andere groenten zoals erwten, kool, aubergines, champignons ...