My Health Partner Logo
Hypertensie
Angina pectoris
Hartfalen

Maleisische kipsaté

Maleisische kipsatéimage
image showing recipe preparationPreparation timeelementBereidingstijd20 min
image showing recipe preparationCooking timeelementKooktijd10 min
image showing recipe preparationPortionselementPorties4
image showing recipe preparationFromelementUitAsia

Ingrediënten:

- 2 kippenkoteletten 
- 2 eetlepels olie
- 2 stengels citroengras
- 2 teentjes knoflook
- 4 kleine sjalotten
- 2 theelepels kurkumapoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 snuifje zout
- 1 eetlepel bruine suiker
- 2 wortelen
- 2 komkommers
- 1 kleine rode ui
 

Recept:

- Doe alle ingrediënten behalve de kip in een hakmolen en mix alles fijn. 
- Snijd de kip in reepjes. 
- Leg de kip in de marinade en laat ze 6 uur of een nacht rusten in de koelkast. 
- Prik de kip op de satéstokken. 
- Grill ze 3 tot 4 minuten aan elke kant. Ze moeten goudbruin zijn. 
- Serveer met rauwkost.
 
Energy PROTEIN Total carbOHYDRATES Sugar FIBRE TotAl fat Saturated fat Sodium
238.1 Kcal 25.0g 14.7g 8.9g 5.4g 7.4g 1.2g 286.4mg

Voedingsadvies:

Deze kipsatés zijn een klassieker in de Aziatische keuken. Kip is mager vlees – ideaal dus voor een gezond en evenwichtig dieet.