Hypertensie
Angina pectoris
Hartfalen
Maleisische kipsaté
Bereidingstijd20 min
Kooktijd10 min
Porties4
UitAsia
Ingrediënten:
- 2 kippenkoteletten
- 2 eetlepels olie
- 2 stengels citroengras
- 2 teentjes knoflook
- 4 kleine sjalotten
- 2 theelepels kurkumapoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 snuifje zout
- 1 eetlepel bruine suiker
- 2 wortelen
- 2 komkommers
- 1 kleine rode ui
- 2 eetlepels olie
- 2 stengels citroengras
- 2 teentjes knoflook
- 4 kleine sjalotten
- 2 theelepels kurkumapoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 snuifje zout
- 1 eetlepel bruine suiker
- 2 wortelen
- 2 komkommers
- 1 kleine rode ui
Recept:
- Doe alle ingrediënten behalve de kip in een hakmolen en mix alles fijn.
- Snijd de kip in reepjes.
- Leg de kip in de marinade en laat ze 6 uur of een nacht rusten in de koelkast.
- Prik de kip op de satéstokken.
- Grill ze 3 tot 4 minuten aan elke kant. Ze moeten goudbruin zijn.
- Serveer met rauwkost.
- Snijd de kip in reepjes.
- Leg de kip in de marinade en laat ze 6 uur of een nacht rusten in de koelkast.
- Prik de kip op de satéstokken.
- Grill ze 3 tot 4 minuten aan elke kant. Ze moeten goudbruin zijn.
- Serveer met rauwkost.
Energy | PROTEIN | Total carbOHYDRATES | Sugar | FIBRE | TotAl fat | Saturated fat | Sodium |
---|---|---|---|---|---|---|---|
238.1 Kcal | 25.0g | 14.7g | 8.9g | 5.4g | 7.4g | 1.2g | 286.4mg |
Voedingsadvies:
Deze kipsatés zijn een klassieker in de Aziatische keuken. Kip is mager vlees – ideaal dus voor een gezond en evenwichtig dieet.