Hypertensie
Angina pectoris
Cholesterol
Hartfalen
Geraspte wortelen op z’n Marokkaans
Bereidingstijd15 min
Kooktijd25 min
Porties4
UitAfrica
Ingrediënten:
- 500 g wortelen
- 50 g rozijnen
- 1 theelepel acaciahoning
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels azijn
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 snuifje saffraan
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel komijnzaad
- Zout
Recept:
- Schil de wortelen. Snijd ze in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakjes.
- Bak ze in een pan met olijfolie.
- Voeg de geperste knoflook, azijn en gember toe.
- Voeg 40 cl water en zout toe. Zet het deksel op de pan en laat 10 minuten sudderen.
- Voeg de acaciahoning en kaneel toe en laat opnieuw 5 minuten sudderen.
- Voeg de rozijnen en saffraan toe en laat nog 10 minuten op het vuur staan.
- Bestrooi met komijn en serveer warm.
Energy | Total carbs | Sugar | Total fat | Saturated fat | Omega 3 | Fibers | Sodium |
---|---|---|---|---|---|---|---|
145.9 Kcal | 1.7 g | 15.6 g | 5.7 g | 0.7 g | 0.1 g | 5.2 g | 106.1 g |
Voedingsadvies:
Dit gerecht haalt zijn rijke smaak uit specerijen om het zoutgebruik tot een minimum te beperken.