My Health Partner Logo
Hypertensie
Angina pectoris
Cholesterol
Hartfalen

Geraspte wortelen op z’n Marokkaans

Geraspte wortelen op z’n Marokkaansimage
image showing recipe preparationPreparation timeelementBereidingstijd15 min
image showing recipe preparationCooking timeelementKooktijd25 min
image showing recipe preparationPortionselementPorties4
image showing recipe preparationFromelementUitAfrica

Ingrediënten:

- 500 g wortelen
- 50 g rozijnen
- 1 theelepel acaciahoning
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels azijn
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 snuifje saffraan
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel komijnzaad
- Zout

Recept:

- Schil de wortelen. Snijd ze in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakjes. 
- Bak ze in een pan met olijfolie. 
- Voeg de geperste knoflook, azijn en gember toe. 
- Voeg 40 cl water en zout toe. Zet het deksel op de pan en laat 10 minuten sudderen. 
- Voeg de acaciahoning en kaneel toe en laat opnieuw 5 minuten sudderen.
- Voeg de rozijnen en saffraan toe en laat nog 10 minuten op het vuur staan. 
- Bestrooi met komijn en serveer warm. 

Energy Total carbs Sugar Total fat Saturated fat Omega 3 Fibers Sodium
145.9 Kcal 1.7 g 15.6 g 5.7 g 0.7 g 0.1 g 5.2 g 106.1 g

Voedingsadvies:

Dit gerecht haalt zijn rijke smaak uit specerijen om het zoutgebruik tot een minimum te beperken.