My Health Partner Logo
Hypertensie
Angina pectoris
Diabetes
Hartfalen

Pão de Queijo (Mexicaanse kaasbroodjes)

Pão de Queijo (Mexicaanse kaasbroodjes)image
image showing recipe preparationPreparation timeelementBereidingstijd40 min
image showing recipe preparationCooking timeelementKooktijd40 min
image showing recipe preparationPortionselementPorties4
image showing recipe preparationFromelementUitLatin America

Ingrediënten:

- 200 g tapiocameel
- 150 ml melk
- 80 ml water
- 1 eetlepel olie
- 50 g geraspte parmezaan
- 40 g geraspte mozzarella
- 2 grote eieren
- Zout

Recept:

- Verwarm de oven voor op 200°C en plaats het rooster in het midden.
- Meng de melk, het water, de olie en het zout in een steelpan en breng aan de kook op een middelhoog vuur.
- Doe het tapiocameel in een grote kom. Giet het mengsel over het meel zodra het kookt. Roer tot je een wit en plakkerig mengsel krijgt.
- Voeg de eieren één voor één toe. Doe vervolgens de kaas erbij en klop tot alles gemengd is. Het deeg moet plakkerig zijn. 
- Maak je handen nat met koud water en rol kleine balletjes ter grootte van een golfbal.
- Leg de deegballetjes op een bakplaat met bakpapier.
- Bak 20 minuten of tot ze goudbruin en gerezen zijn.
Dien warm op! 

Energy Total carbs Sugar Total fat Saturated fat Omega 3 Fibers Sodium
349.1 Kcal 46.0 g 3.7 g 12.6 g 5.4 g 0.1 g 0.5 g 265 g

Voedingsadvies:

Voor meer voedingswaarde kun je lijnzaad aan het recept toevoegen. Dat levert omega 3 en bevordert de gezondheid van het hart en de bloedvaten.