My Health Partner Logo
Hypertensie
Angina pectoris
Hartfalen

Pasta Frola (zandtaart)

Pasta Frola (zandtaart)image
image showing recipe preparationPreparation timeelementBereidingstijd30 min
image showing recipe preparationCooking timeelementKooktijd50 min
image showing recipe preparationPortionselementPorties4
image showing recipe preparationFromelementUitLatin America

Ingrediënten:

- 90 g bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 40 g boter
- 20 g suiker
- Zeste van een citroen
- 1 ei
- 150 g kweeperenpasta (of guavepasta)

Recept:

- Meng in een keukenmachine de bloem met de boter, het bakpoeder, de suiker en citroenzeste tot een zanderig mengsel.
- Voeg het ei toe en blijf mixen. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
- Rol ⅔ van het deeg uit en leg het in een taartvorm. Zet de taartvorm even in de koelkast.
- Snijd de kweeperenpasta (of guavepasta) in kleine stukjes en verhit ze met 2 eetlepels water in een steelpan op een laag vuur. Blijf roeren tot alles gesmolten is en een dikke jam wordt. Haal van het vuur en laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180˚°C.
- Haal het deeg uit de koelkast en spreid de jam er gelijkmatig over uit.
- Rol de rest van het deeg uit en snijd het in repen van 1 cm breed. Leg de stroken deeg in een raster op de taart.
- Plak de uiteinden voorzichtig vast.
- Bak de taart ongeveer 40 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is.
- Laat afkoelen in de vorm alvorens op te dienen.
Energy Total carbs Sugar Total fat Saturated fat Omega 3 Fibers Sodium
216.2 Kcal 27.0 g 8.0 g 9.7 g 6.0 g 0.1 g 1.8 g 101.5 g

Voedingsadvies:

Eet dit nagerecht met mate, want het bevat veel suiker. Maak het taartdeeg bij voorkeur met volkorenbloem om het vezelgehalte van het recept te verhogen en zo de glucosepiek na de maaltijd af te vlakken.