My Health Partner Logo
Hypertensie
Angina pectoris
Cholesterol
Diabetes
Hartfalen

Erwtensoep

Erwtensoepimage
image showing recipe preparationPreparation timeelementBereidingstijd15 min
image showing recipe preparationCooking timeelementKooktijd90 min
image showing recipe preparationPortionselementPorties4
image showing recipe preparationFromelementUitEurope

Ingrediënten:

- 250 g gedroogde erwten
- 2 middelgrote uien
- 1 wortel
- 4 middelgrote aardappelen
- 1 selderijstengel
- 3 laurierblaadjes
- 2 teentjes knoflook
- Kruiden naar keuze als afwerking: dille, koriander, peterselie
- 1 theelepel olie
- Peper en zout

 

Recept:

Laat de erwten de dag ervoor weken in water.
- Snijd de uien in ringen.
- Rasp de wortel.
- Snijd de bleekselderij in stukjes. 
- Verhit een scheutje olie in een kookpot en fruit de ui en wortelen. Voeg de selderij toe. 
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. 
- Voeg ze toe aan het mengsel. 
- Spoel de erwten en voeg ze toe aan de bereiding.
- Voeg 1,5 liter water, de laurierblaadjes en fijngehakte knoflook toe. 
- Zet het deksel op de pot en laat anderhalf uur koken op een middelhoog vuur. 
- Breng aan het einde van de kooktijd op smaak met zout en peper.

 
Energy Total carbs Sugar Total fat Saturated fat Omega 3 Fibers Sodium
177.8 Kcal 5.5 g 7.1 g 3.9 g 0.5 g 0.1 g 6.1 g 90.2 g

 

Voedingsadvies:

Erwten zijn bijzonder rijk aan eiwitten en vezels.