Erwtensoep
Ingrediënten:
- 250 g gedroogde erwten
- 2 middelgrote uien
- 1 wortel
- 4 middelgrote aardappelen
- 1 selderijstengel
- 3 laurierblaadjes
- 2 teentjes knoflook
- Kruiden naar keuze als afwerking: dille, koriander, peterselie
- 1 theelepel olie
- Peper en zout
Recept:
Laat de erwten de dag ervoor weken in water.
- Snijd de uien in ringen.
- Rasp de wortel.
- Snijd de bleekselderij in stukjes.
- Verhit een scheutje olie in een kookpot en fruit de ui en wortelen. Voeg de selderij toe.
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Voeg ze toe aan het mengsel.
- Spoel de erwten en voeg ze toe aan de bereiding.
- Voeg 1,5 liter water, de laurierblaadjes en fijngehakte knoflook toe.
- Zet het deksel op de pot en laat anderhalf uur koken op een middelhoog vuur.
- Breng aan het einde van de kooktijd op smaak met zout en peper.
Energy | Total carbs | Sugar | Total fat | Saturated fat | Omega 3 | Fibers | Sodium |
---|---|---|---|---|---|---|---|
177.8 Kcal | 5.5 g | 7.1 g | 3.9 g | 0.5 g | 0.1 g | 6.1 g | 90.2 g |