Mafé (kip met pindasaus)
Ingrediënten:
- 2 uien
- 4 kippenbouten
- 2 eetlepels pindakaas
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- Fijn zout
- Gemalen zwarte peper
- 180 g rijst
Recept:
- Pel en snipper de uien.
- Verwijder het vel van de kippenbouten.
- Verhit de olie in een braadpan op een hoog vuur en bak hierin de kippenbouten gedurende 10 minuten. Draai ze regelmatig om tot ze aan alle kanten goudbruin zijn.
- Zet opzij en houd warm.
- Doe de pindakaas en tomatenpuree in de braadpan.
- Voeg 3 glazen water toe en kruid af met peper en zout.
- Schraap met een houten lepel of spatel over de bodem van de pan om het aanbaksel van de kip los te maken. Roer tot een homogene saus. Zet het vuur laag.
- Leg de kippenbouten terug in de saus en zet het deksel op de pan.
- Laat nog 45 minuten sudderen en roer regelmatig.
- Kook ondertussen de rijst.
- Serveer de kippenbouten met de rijst. Overgiet royaal met de pinda- en tomatensaus.
Energy | Total carbs | Sugar | Total fat | Saturated fat | Omega 3 | Fibers | Sodium |
---|---|---|---|---|---|---|---|
481.1 Kcal | 37.1 g | 4.0 g | 18.5 g | 4.2 g | 0.1 g | 2.0 g | 242.4 g |