My Health Partner Logo
Hypertensie
Angina pectoris
Diabetes
Hartfalen

Mafé (kip met pindasaus)

Mafé (kip met pindasaus)image
image showing recipe preparationPreparation timeelementBereidingstijd15 min
image showing recipe preparationCooking timeelementKooktijd45 min
image showing recipe preparationPortionselementPorties4
image showing recipe preparationFromelementUitAfrica

Ingrediënten:

- 2 uien
- 4 kippenbouten
- 2 eetlepels pindakaas
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- Fijn zout
- Gemalen zwarte peper
- 180 g rijst

Recept:

- Pel en snipper de uien. 
- Verwijder het vel van de kippenbouten.
- Verhit de olie in een braadpan op een hoog vuur en bak hierin de kippenbouten gedurende 10 minuten. Draai ze regelmatig om tot ze aan alle kanten goudbruin zijn. 
- Zet opzij en houd warm.
- Doe de pindakaas en tomatenpuree in de braadpan.
- Voeg 3 glazen water toe en kruid af met peper en zout.
- Schraap met een houten lepel of spatel over de bodem van de pan om het aanbaksel van de kip los te maken. Roer tot een homogene saus. Zet het vuur laag.
- Leg de kippenbouten terug in de saus en zet het deksel op de pan.
- Laat nog 45 minuten sudderen en roer regelmatig.
- Kook ondertussen de rijst. 
- Serveer de kippenbouten met de rijst. Overgiet royaal met de pinda- en tomatensaus.

Energy Total carbs Sugar Total fat Saturated fat Omega 3 Fibers Sodium
481.1 Kcal 37.1 g 4.0 g 18.5 g 4.2 g 0.1 g 2.0 g 242.4 g

Voedingsadvies:

Dit traditionele West-Afrikaanse recept, ook wel gekend als mafé, zal liefhebbers van exotische gerechten zeker kunnen bekoren. Voor een lichter recept vervang je de helft van de rijst door gegrilde groenten.