Rijstpannenkoekjes met zoete aardappel en zwarte sesam
Ingrediënten:
- 200 g zoete aardappelen
- 10 g pinda's
- 200 g rijstmeel
- 15 g zwarte sesamzaadjes
- 30 g suiker
- 10 g boter
Recept:
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukjes. Stoom ze 15 à 20 minuten.
- Stamp de gare zoete aardappelen tot puree. Voeg het rijstmeel en 15 g suiker toe.
- Roer tot je een homogeen deeg hebt.
- Meng de sesam, resterende suiker en de grof gehakte pinda's in een bord.
- Voeg de boter toe en maak een bal van het mengsel. Dit wordt de vulling.
- Verdeel het deeg van zoete aardappel in balletjes die ongeveer een halve vuist groot zijn.
- Duw de balletjes plat. Doe een beetje vulling in het midden en wikkel het deeg errond. Maak opnieuw een balletje en duw het lichtjes plat.
- Verhit een beetje zonnebloemolie in een pan. Bak het deeg aan beide kanten bruin en eet warm op.
Energy | Total carbs | Sugar | Total fat | Saturated fat | Omega 3 | Fibers | Sodium |
---|---|---|---|---|---|---|---|
294.8 Kcal | 52.9 g | 10.9 g | 6.0 g | 2.1 g | 0.0 g | 3.3 g | 20.7 g |