My Health Partner Logo
Hypertensie
Angina pectoris
Cholesterol
Diabetes
Hartfalen

Rijstpannenkoekjes met zoete aardappel en zwarte sesam

Rijstpannenkoekjes met zoete aardappel en zwarte sesamimage
image showing recipe preparationPreparation timeelementBereidingstijd10 min
image showing recipe preparationCooking timeelementKooktijd70 min
image showing recipe preparationPortionselementPorties4
image showing recipe preparationFromelementUitAsia

Ingrediënten:

- 200 g zoete aardappelen 
- 10 g pinda's 
- 200 g rijstmeel 
- 15 g zwarte sesamzaadjes
- 30 g suiker
- 10 g boter

Recept:

- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukjes. Stoom ze 15 à 20 minuten. 
- Stamp de gare zoete aardappelen tot puree. Voeg het rijstmeel en 15 g suiker toe. 
- Roer tot je een homogeen deeg hebt. 
- Meng de sesam, resterende suiker en de grof gehakte pinda's in een bord. 
- Voeg de boter toe en maak een bal van het mengsel. Dit wordt de vulling.
- Verdeel het deeg van zoete aardappel in balletjes die ongeveer een halve vuist groot zijn. 
- Duw de balletjes plat. Doe een beetje vulling in het midden en wikkel het deeg errond. Maak opnieuw een balletje en duw het lichtjes plat.
- Verhit een beetje zonnebloemolie in een pan. Bak het deeg aan beide kanten bruin en eet warm op.

Energy Total carbs Sugar Total fat Saturated fat Omega 3 Fibers Sodium
294.8 Kcal 52.9 g 10.9 g 6.0 g 2.1 g 0.0 g 3.3 g 20.7 g

Voedingsadvies:

Als je een antiaanbakpan gebruikt, heb je weinig olie nodig. Je kunt dit dessert ook serveren als een evenwichtig ontbijt met fruit.