My Health Partner Logo
Hypertensie
Angina pectoris
Hartfalen

Tamales (maïsrolletjes)

Tamales (maïsrolletjes)image
image showing recipe preparationPreparation timeelementBereidingstijd30 min
image showing recipe preparationCooking timeelementKooktijd50 min
image showing recipe preparationPortionselementPorties4
image showing recipe preparationFromelementUitLatin America

Ingrediënten:

- 2 eieren
- 1 ui
- 1 tomaat
- 1 courgette
- 125 ml melk
- 15 g boter
- 5 g basterdsuiker
- 4 maïskolven
- Zout en peper

Recept:

- Pel en snipper de ui fijn. Was, pel en ontpit de tomaat en snijd ze in blokjes. Was en schil de courgette en snijd die ook in kleine blokjes. 
- Haal de bladeren van de maïskolven en leg 4 mooie zachte bladeren opzij.
- Blancheer de maïskolven en snij de maïskorrels eraf.
- Smelt de boter in een braadpan en fruit de gesnipperde ui.
- Voeg vervolgens de blokjes tomaat en courgette en de suiker toe. Breng licht op smaak en laat 5 minuten sudderen.
- Klop ondertussen de eieren los met de melk.
- Doe de maïskorrels in de pan en roer er het melk-eimengsel onder. Laat nog 10 minuten op een heel laag vuur pruttelen terwijl je blijft roeren.
- Leg de maïsbladeren op een werkvlak en doe een beetje vulling in het midden van elk blad. Vouw de twee uiteinden van de bladeren naar binnen en rol de tamale op zodat je een pakketje krijgt. Bind het toe met keukentouw.
- Doe de tamales in een grote pot met een beetje water en zet het deksel erop om de stoom binnen te houden.
- Kook 30 minuten op een laag vuur. Zorg ervoor dat er altijd een bodem water in de pot blijft.
- Maak na het koken de touwtjes los en leg je tamales op een serveerschaal.
Energy Total carbs Sugar Total fat Saturated fat Omega 3 Fibers Sodium
265.0 Kcal 23.6 g 12.2 g 9.5 g 3.7 g 0.2 g 5.9 g 134.6 g

Voedingsadvies:

Tamales worden gestoomd en zijn ideaal voor een uitgebalanceerde maaltijd. Serveer ze met rauwkost om het gerecht te vervolledigen.