Hypertensie
Angina pectoris
Hartfalen
Vatapá (Braziliaans stoofpotje met garnalen)
Bereidingstijd10 min
Kooktijd15 min
Porties4
UitLatin America
Ingrediënten:
- 150 g gedroogde gepelde garnalen
- 200 ml kokosmelk
- 20 g geroosterde pinda's
- 20 g cashewnoten
- Peterselie
- Koriander
- 4 tomaten, in blokjes
- 2 grote uien
- 1 eetlepel olijfolie
- 75 g bloem
- 1 klein stukje geraspte gember
- 200 ml kokosmelk
- 20 g geroosterde pinda's
- 20 g cashewnoten
- Peterselie
- Koriander
- 4 tomaten, in blokjes
- 2 grote uien
- 1 eetlepel olijfolie
- 75 g bloem
- 1 klein stukje geraspte gember
Recept:
- Mix de helft van de garnalen, de pinda's en de cashewnoten tot een dik poeder.
- Fruit de uien in een braadpan met olijfolie.
- Los de bloem op in de helft van de kokosmelk.
- Giet de overgebleven kokosmelk in een steelpan, verwarm op een laag vuur en roer de peterselie, tomaten en koriander erdoor.
- Giet het mengsel van kokosmelk en bloem samen met het poeder van garnalen, pinda’s en cashewnoten in de steelpan.
- Blijf roeren om klonters te voorkomen.
- Voeg de andere helft van de garnalen en de gember toe en blijf roeren tot het kookt.
- Dien warm op.
- Fruit de uien in een braadpan met olijfolie.
- Los de bloem op in de helft van de kokosmelk.
- Giet de overgebleven kokosmelk in een steelpan, verwarm op een laag vuur en roer de peterselie, tomaten en koriander erdoor.
- Giet het mengsel van kokosmelk en bloem samen met het poeder van garnalen, pinda’s en cashewnoten in de steelpan.
- Blijf roeren om klonters te voorkomen.
- Voeg de andere helft van de garnalen en de gember toe en blijf roeren tot het kookt.
- Dien warm op.
Energy | Total carbs | Sugar | Total fat | Saturated fat | Omega 3 | Fibers | Sodium |
---|---|---|---|---|---|---|---|
328.9 Kcal | 26.4 g | 7.6 g | 17.7 g | 9.7 g | 0.2 g | 4.0 g | 239 g |
Voedingsadvies:
Gedroogde garnalen zijn weliswaar een goede bron van eiwitten, maar bevatten veel zout. Ga voor verse, ongekookte garnalen als je kunt.