My Health Partner Logo
Hypertensie
Angina pectoris
Hartfalen

Vatapá (Braziliaans stoofpotje met garnalen)

Vatapá (Braziliaans stoofpotje met garnalen)image
image showing recipe preparationPreparation timeelementBereidingstijd10 min
image showing recipe preparationCooking timeelementKooktijd15 min
image showing recipe preparationPortionselementPorties4
image showing recipe preparationFromelementUitLatin America

Ingrediënten:

- 150 g gedroogde gepelde garnalen
- 200 ml kokosmelk
- 20 g geroosterde pinda's
- 20 g cashewnoten
- Peterselie
- Koriander
- 4 tomaten, in blokjes
- 2 grote uien
- 1 eetlepel olijfolie
- 75 g bloem
- 1 klein stukje geraspte gember

Recept:

- Mix de helft van de garnalen, de pinda's en de cashewnoten tot een dik poeder.
- Fruit de uien in een braadpan met olijfolie.
- Los de bloem op in de helft van de kokosmelk.
- Giet de overgebleven kokosmelk in een steelpan, verwarm op een laag vuur en roer de peterselie, tomaten en koriander erdoor.
- Giet het mengsel van kokosmelk en bloem samen met het poeder van garnalen, pinda’s en cashewnoten in de steelpan.
- Blijf roeren om klonters te voorkomen.
- Voeg de andere helft van de garnalen en de gember toe en blijf roeren tot het kookt.
- Dien warm op.
Energy Total carbs Sugar Total fat Saturated fat Omega 3 Fibers Sodium
328.9 Kcal 26.4 g 7.6 g 17.7 g 9.7 g 0.2 g 4.0 g 239 g

Voedingsadvies:

Gedroogde garnalen zijn weliswaar een goede bron van eiwitten, maar bevatten veel zout. Ga voor verse, ongekookte garnalen als je kunt.