West-Afrikaanse kippensoep
Ingrediënten:
- 1 kleine kip, in stukken gesneden
- 2 middelgrote uien
- 4 wortelen
- 4 stengels bleekselderij
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel hele zwarte peperkorrels
- 1 groot laurierblad
- 6 takjes peterselie
- 2 takjes tijm
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 2 eetlepels fijngehakte gember
- 2 tomaten
- 2 eetlepels madraskerriepoeder
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 10 cl kokosmelk
- 1 groene banaan
- 2 eetlepels koriander, fijngehakt
- 120 g witte rijst
- Zout
Recept:
- Snijd de ui in vieren, de wortelen in plakjes en de selderij in stukjes. Doe ze samen met de kip, knoflook, peper, het laurierblad, de peterselie en takjes tijm in een kookpot.
- Voeg water toe tot alles onderstaat. Zet het deksel op de pot en breng aan de kook.
- Laat 30 minuten koken op een laag vuur.
- Leg de kip op een bord en laat afkoelen. Zet de pot en het kookwater opzij.
- Verwijder het vel. Been het vlees uit en snijd het in grote stukken.
- Doe de botten in de pot, zet het deksel er gedeeltelijk op en laat 1 uur pruttelen tot de bouillon goed op smaak is.
- Zeef de bouillon.
- Doe de bouillon terug in de pot. Laat hem 30 minuten inkoken op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout.
- Verhit de plantaardige olie in een wokpan.
- Voeg een gesnipperde ui, de gember, gehakte tomaten, het kerriepoeder en de tomatenpuree toe.
- Roerbak ongeveer 7 minuten op middelhoog vuur tot alles zacht is.
- Voeg de in stukjes gesneden banaan toe aan het mengsel in de pan. Giet er vervolgens ook de bouillon en kokosmelk bij en roer. Breng aan de kook.
- Breng op smaak met zout. Kook op een middelhoog vuur gedurende 30 minuten tot de banaan heel zacht is.
- Kook de witte rijst.
- Doe de kip en koriander in de bouillon. Laat even pruttelen tot alles door en door warm is. Giet in kommen en serveer met de witte rijst.
Energy | Total carbs | Sugar | Total fat | Saturated fat | Omega 3 | Fibers | Sodium |
---|---|---|---|---|---|---|---|
577.1 Kcal | 43.0 g | 14.5 g | 21.2 g | 8.2 g | 0.3 g | 10.8 g | 440.5 mg |